12 mai 2011

Primeste gratuit cartea 'Peru' de la National Geographic

Ceea ce trebuie sa faci este sa comanzi de minim 20 lei de aici, apoi mentioneaza pe email pe langa adresa de expediere si codul 'tweeknax'.


''Necunoscut în perioada cuceririi spaniole din secolul al XVI-lea, Machu Picchu, simbolul statului Peru, are cea mai frumoasă arhitectură dintre toate siturile arheologice din America de Sud.


Oraşul Inca din Peru atrage sute de mii de turişti în fiecare an. În 2007, la Lisabona, Machu Picchu a fost desemnat una dintre cele şapte noi minuni ale lumii, alături de Cetatea Petra din Iordania, Colosseumul din Roma sau celebrul mausoleu Taj Mahal. 90 de milioane de oameni din întreaga lume au votat atunci pentru ca Machu Picchu („vechiul pisc", în limba Quechua) să facă parte dintre minunile lumii moderne.

Secretele Văii Sacre

Alături de Machu Picchu, regiunea Cusco din Peru mai este cunoscută pentru edificiile coloniale şi prin pieţele din Valea Sacră. Capitala antică a incaşilor, Cusco, era odată inima celui mai mare imperiu precolumbian din Lumea Nouă. Astăzi oraşul oferă delectări diverse turiştilor - de la peisaje incredibile la edificii coloniale. Peste tot, localnicii sunt dornici să-şi împartă modul de viaţă cu vizitatorii. Foarte puţine dintre clădirile originale incaşe mai stau azi în picioare.

Majoritatea au fost demolate de spanioli, iar pietrele clădirilor au fost folosite pentru construirea de edificii noi, mai ales biserici. El Valle Sagrado (Valea Sacră) ocupă regiunea rurală de lângă Cusco. Zona e împânzită de obiective istorice, dar le dezvăluie turiştilor şi secretele vieţii ţăranilor (campesinos) din Anzi.''


Nu rataţi 320 de pagini cu sfaturi de călătorie, hărţi şi poveşti care vă vor îmbogăţi cultura generală!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu