22 apr. 2012

Cine are de castigat de pe urma scandalului RCS&RDS - Antena Group

RCS&RDS a luat o decizie corecta privind scoaterea progamelor Antena din grila de programe pentru satelit. Antena Group a trimis notificarea catre RCS ca trebuie sa achite ~7 milioane €/an in data de 19 aprilie 2012 pana pe 20 aprilie pentru a mai avea dreptul sa retransmita programele trustului Intact, desi acestea sunt declarate liber la retransmisie.

Forumurile si site-urile s-au umplut cu mancatori de rahat ai motanului Felix care iau apararea trustului Intact in acest scandal, RCS&RDS notificand prin posturile proprii si site-ul oficial ca vor reintroduce posturile Antena indata ce primesc acordul de la Antena Group de a le retransmite fara niciun cost suplimentar. Programele Antena manipuleaza publicul evitand sa spuna ceva despre suma aberanta de 7 mil.€ si conditia ceruta de RCS, mai nou sustinand ca este un santaj ca sa lase posturile la liber.

Cei care castiga in acest razboi sunt RCS&RDS, posturile concurente de stiri cat si telespectatorii Digi Tv (fiind mai putin indoctrinati si manipulati). Antenele au vrut sa apara acest conflict pentru a putea spune ca este vina lui Traian Basescu, USL fiind defapt o 'victima', si ca vrea sa inchida 'Vocea Poporului'. Ma amuza ca cei de la Antene preiau mesaje ale abonatilor Digi satelit din afara tarii, fiind interzis, conform contractului de abonat, sa scoti receiverul din tara riscand sa platesti daune si rezilierea contractului.

RCS are ~ 1 milion de abonati pe platforma DTH, ceea ce inseamna ca fiecare din acei clienti ar trebui sa achite 7 euro (31 Lei) plus TVA in plus anual. Pentru cei care au cel mai ieftin abonament, de 15 Lei lunar, acesta suma in plus este destul de consistenta. RCS n-a facut decat sa protejeze clientii de o eventuala scumpire a abonamentelor.

Cine plateste 15 lei la RCS, n-o sa se mute la Dolce (Romtelecom) sau Focus Sat (UPC), unde cel mai ieftin abonament porneste de la 24 de lei (la care se adauga pretul echipamentelor si instalarii plus timpul irosit cu plimbatul pe drumuri, care in zona rurala nu-i tocmai o placere) doar pentru a-i putea vedea pe Gadea, Badea si Ciutacu.


Off-topic: pe 22 aprilie se lanseaza oficial Nasul TV, o alta tembeliziune de stiri.

Un comentariu: