8 dec. 2010

Teapa asa ziselor produse traditionale va lua sfarsit?

Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat marţi la un seminar organizat de MEDIAFAX că produsele comercializate la tarabe sub denumirea "tradiţionale" sunt de fapt cumpărate din piaţă şi vândute de 2-3 ori mai scump.
"Producătorii de aşa-zise produse tradiţionale nu vor să fie fiscalizaţi şi nu pot justifica provenienţa mărfii. Vânzătorii de brânză de oaie n-au oi, iar cei care vând carne de porc nu au porci", a spus Minea la "Romania Retail Forum".

El spune că în cele mai multe cazuri marfa vândută în pieţele volante sub denumirea de tradiţională este achiziţionată fie din en-gross-urile turceşti, fie din Bulgaria, fie din carmangeriile care lucrează la negru.
"De se îmbracă vânzătorii acestor produse în costume tradiţionale, dacă nu le poartă şi acasă? Nu cumva se joacă cu naivitatea consumatorului şi revând o marfă cumpărată din piaţă?", se întreabă Minea.

Preşedintele Romalimenta susţine că mulţi astfel de comercianţi cumpără pâinea din piaţă şi o revând la tarabă de trei ori mai scump, ca produs tradiţional.

"Produsele tradiţionale sunt o sursă de corupţie înfiorătoare", a mai spus Minea.

Sursa:Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu