27 apr. 2011

100 de clisee in filme

1. Apartamentele mari, etajate, din New York, au o chirie convenabila pentru oricine, fie el somer sau director.

2. Cel putin unul din doi gemeni identici este diabolic.

3. Daca trebuie sa dezamorsezi o bomba nu ai de ce sa-ti faci griji, intotdeauna vei alege corect firul care trebuie taiat.

4. Mai toate computerele laptop sunt suficient de puternice pentru a patrunde in sistemul de comunicatii al oricarei civilizatii extraterestre invadatoare.

5. Nu conteaza daca intr-o lupta martiala numarul adversarilor este foarte mare: inamicii tai vor astepta rabdatori sa te atace unul cate unul, dansand in jurul tau intr-o maniera amenintatoare, pana cand ii faci knock-out pe cei dinainte.

6. Cand stingi lumina pentru a te duce la culcare, tot ce se afla in dormitorul tau se vede perfect, numai ca intr-o usoara penumbra.

7. Daca esti blonda si draguta, este foarte probabil sa ajungi expert mondial in fisiune nucleara la varsta de 22 de ani.

8. Politistii cinstiti si muncitori sunt in mod traditional impuscati cu trei zile inainte de pensionare.

9. Decat sa risipeasca gloantele, megalomaniacii prefera sa-si ucida adversarii pe care-i prind folosind masinarii complicate, care cuprind rachete, sisteme electronice, gaze mortale, lasere sau rechini mancatori de oameni, ce le ofera prizonierilor cam 20 de minute pentru a evada.

10. Toate paturile au cearsafuri speciale, probabil in forma de L, care ajung pana la subratul femeii care doarme, dar depasesc numai cu putin coapsele barbatului de langa ea.

11. Toate pungile cu cumparaturi contin cel putin o paine-bagheta.

12. Este foarte usor pentru oricine sa piloteze un avion, pana la aterizare, urmand instructiunile cuiva din turnul de control.

13. O data pus pe buze, rujul nu mai dispare de acolo, orice ai face, inclusiv scufundari submarine.

14. Cel mai probabil vei supravietui unei batalii, dar numai daca nu faci greseala sa arati inainte cuiva fotografia iubitei care te asteapta acasa.

15. Daca vrei se te dai drept ofiter german sau rus, nu-i nevoie sa stii limbi straine, este suficient un accent potrivit.

16. Turnul Eiffel se vede pe orice fereastra din Paris.

17. Un barbat nu va arata nici un semn de durere in cursul celor mai feroce lupte, dar se va crispa cu totul cand o femeie incearca sa-i curete zgarieturile.

18. Daca undeva se vede un panou de sticla, mai devreme sau mai tarziu cineva va trece prin el.

19. Daca locuiesc intr-o casa bantuita, femeile vor iesi - dar numai in cele mai transparente desuuri - sa vada ce este cu sunetele ciudate pe care le aud.

20. Sa deschizi un fisier text nu va avea cursor, dar va spune in-totdeauna: “Introdu parola”.

21. Cand conduci pe un drum perfect drept este intotdeauna necesar sa rotesti voiniceste de volan in stanga si in dreapta la fiecare cateva momente.

22. Toate bombele au un ceas electronic cu cifre mari si rosii, pentru a sti exact cat mai este pana la explozie.

23. Un detectiv poate rezolva un caz numai dupa ce a fost suspendat.

24. Daca te hotarasti sa dansezi pe strada, toti cei pe care ii vei intalni vor cunoaste perfect pasii.

25. In timpul tuturor investigatiilor politiei, detectivii viziteaza obligatoriu, cel putin o data, un club de stiptease.

26. Toate numerele de telefon din America incep cu 555.

27. Majoritatea cainilor sunt nemuritori.

28. Daca esti urmarit prin oras, poti sa te ascunzi intr-o parada de ziua Sfantului Patrick indiferent de anotimpul in care se petrece actiunea.

29. Sistemul de ventilatie al unei cladiri este locul perfect in care sa te ascunzi. Nimeni, nici o data, nu se va gandi sa caute in locul in care poti sa te deplasezi dintr-o parte a cladirii in cealalta fara nici o greutate.

30. Cand platesti un taxi, nu te uita la portofel. Apuca o bancnota la intamplare si sigur va fi suma exacta ce trebuie achitata.

31. Orice rasa extraterestra poate sa lase insarcinata o pamanteanca.

32. Bucatariile nu sunt echipate cu intrerupatoare. Cand folosesti o bucatarie noaptea, trebuie sa lasi frigiderul deschis pentru a avea lumina in incapere.

33. Un singur bat de chibrit aprins, este suficient pentru a ilumina o camera de marimea unui stadion.

34. Toti oamenii din vechime, indiferent de epoca, au dinti perfecti.

35. Cu toate ca in secolul XX este posibil sa tragi cu o arma intr-un obiect aflat in afara razei vizuale, oamenii secolului XXIII vor pierde aceasta abilitate.

36. Nu este necesar sa saluti atunci cand incepi sau termini o convorbire telefonica.

37. Cand sunt singuri, toti strainii prefera sa vorbeasca in engleza unul cu celalalt.

38. Orice incuietoare poate fi deschisa cu o carte de credit sau o agrafa in cateva secunde. Exceptie fac cazurile cand dincolo de usa este un copil amenintat de un incediu.

39. Toate buletinele de stiri contin materiale care te afecteaza direct si sunt difuzate in momentul in care tu deschizi televizorul.

40. Departamentele de politie dau ofiterilor teste de personalitate pentru a fi sigure ca ii vor face parteneri pe cei care se potrivesc mai putin.

41. Liftul asteapta intotdeauna cuminte la etajul la care se afla persoanjul. Mai puţin atunci cand personajul se grabeste foarte tare.

42. Atunci cand eroul se lupta cu mai mulţi adversari, acestia ataca pe rand.

43. Eroul unui film de acţiune poate sa alerge si sa se lupte cateva zile, fara sa bea sau sa manance nimic si nu-si pierde puterile chiar daca este ranit si sangereaza.

44. Cand este impuscat sau incaseaza pumni, eroul nu da niciun semn de durere. In schimb se vaita ca un copil cand o femeie incearca sa-i curaţe rana.

45. Strainii care apar in filmele americane, de obieci spanioli, vorbesc engleza la perfecţie, insa nu reusesc sa inveţe doua cuvinte: „domnule” si „mulţumesc”. Asa ca vor strecura mereu cate un „senor” si „gracias”.

46. Cand vorbesc la telefon, personajele nu spun niciodata la revedere si nici nu se prezinta.

47. Daca o femeie se simte rau sau vomita, urmeaza sa aflam ca este insarcinata.

48. Toţi copiii se nasc curaţi, cu chipul dragalas si foarte mari. Imediat dupa nastere mamicile arata ca si cum ar merge la o parada de moda.

49. Daca avem de a face cu doi gemeni, atunci in mod sigur unul dintre ei este malefic.

50. Un personaj urmarit de un criminal se va impiedica cu siguranţa. Nu va incerca sa se ridice imediat, ci se va tara caţiva metri.

51. Toate femeile urmarite se chinuie sa alerge pe tocuri si nu le trece prin cap sa se descalţe.


52. Cand un personaj este ranit grav, cei din jur nu cheama ambulanţa. In schimb, stau langa ranit, il ţin de mana si-i soptesc sa reziste.

53. Cand se apropie in viteza un autobuz, un bolovan urias sau alt obiect care ar putea strivi un om, personajele nu fug, ci stau pironite in loc holbandu-se la obiectul respectiv.

54. In timp ce calareţii sunt rapusi pe capete, caii par sa fie imuni la gloanţe sau sageţi.

55. Dupa o partida de sex, atat femeile cat si barbaţi devini pudici si se acopera cu cearsaful. Orice pat are un cearsaf special, in forma de L, care le ajunge barbaţilor doar pana la talie, dar le acopera pe femei pana la umeri.

56. Oamenii parasiţi pe insule pustii invaţa instantaneu sa sculpteze barci din lemn si reusesc sa-si contruiasca adaposturi din nimic.

57. Intr-o drumeţie periculoasa, cei care au rau de inalţime supravieţuiesc fara probleme, iar alpinistii cu experienţa mor primii.

58. Femeia pregateste in fiecare dimineaţa un mic dejun foarte bogat, dar soţul n-are niciodata timp sa manance si se mulţumeste cu un suc de portocale.

59. Femeia care primeste o arma ca sa se apere, invaţa sa o foloseasca in maxim 10 secunde, chiar daca nu a mai pus niciodata mana pe asa ceva.

60. O masina care se prabuseste intr-o prapastie va exploda in mod sigur.

61. O masina care mergea perfect cu cateva scene in urma, nu vrea sa porneasca deloc atunci cand personajul se grabeste sa fuga de un criminal. Totusi va porni exact in ultima secunda.

62. Profesorii sunt intotdeauna luaţi prin surprindere de clopoţel. Acesta suna exact cand profesorul este mai in verva.

63. Cand in sfarsit este cu pistolul indreptat catre erou, personajul negativ nu il impusca direct, ci sta cu el la povesti. Desigur ca eroul profita de aceasta pauza pentru a fugi.

64. Toate bombele sunt dotate cu ecran imens, rosu care arata timpul ramas pana la explozie.

65. Cand intra intr-un bar, personajul cere o bere, fara sa specifice marca si totusi barmanul ii da exact ce isi doreste.

66. Ochelarii nu se aburesc niciodata cand un personaj intra intr-o casa bine incalzita.

67. Tocilarii liceului sau hackerii poarta intotdeauna ochelari. Eroii de acţiune n-au niciodata probleme cu vederea.

68. Pietonii au instincte foarte puternice si intotdeauna se feresc atunci cand o masina ajunge pe trotuar. Desigur, pe acel trotuar va fi si o taraba cu fructe.

69. Pietonii care sunt urmariţi de o masina fug pe mijlocul drumului in loc sa intre intr-o cladire sau sa gaseasca un loc unde masina nu poate ajunge.

70. Chiar si masinile decapotabile pot fi lasate in mijlocul orasului, cu cheile in contact. Nimeni nu se gandeste sa le fure.


71. O persoana muribunda vorbeste foarte coerent si spune numai cuvinte mareţe.

72. Femeile merg la culcare fara sa se demachieze si se trezesc exact asa cum s-au culcat.

73. Personajul care este pe scena isi repereaza imediat familia, chiar daca in sala sunt cateva mii de persoane.

74. La nevoie, oricine poate sa piloteze un avion sau un elicopter doar cu ajutorul unor instrucţiuni simple primite in casti.

75. Doi spioni rusi vorbesc intre ei in engleza, nicidecum in rusa. La fel si extraterestrii.

76. Oricine poate sa descuie o usa doar cu ajutorul unei agrafe de par.

77. Daca apare un copil intr-un film de groaza, cu siguranţa este ceva in neregula cu el: fie e posedat, fie vede fantome, fie este el insusi o fantoma.

78. Toate personajele raman fara baterie la telefon exact in ziua cand se intalnesc cu un criminal in serie.

79. In cazul unei urmariri, criminalul psihopat merge incet si sigur pe el si totusi reuseste intotdeauna sa-l prinda pe erou, care fuge disperat.

80. O persoana care pare sa doarma, daca este strigata de doua ori si nu raspunde, in mod sigur este moarta.

81. Desi obiectele zboara singure, pe pereţi curge sange, iar din pivniţa se aud zgomote terifiante, familia abia mutata in casa nu va pleca din ea cu niciun chip. Mai mult, soţiei nu-i va fi frica sa ramana singura in casa cand soţul e la serviciu.

82. Daca intr-o scena apare o oglinda, e clar ca personajul va vedea in ea o fantoma, un cadavru sau pe criminalul care il urmareste.

83. Desi stiu ca in preajma este un criminal psihopat care le-a omorat toţi prietenii, cele doua personaje supravieţuitoare cred ca este o idee buna sa se desparta.

84. Cand i se pare ca a gasit o idee salvatoare, baiatul ii spune fetei „Stai aici, ma intorc imediat!” si o lasa singura, noaptea, cu un criminal in apropiere.

85. Cand isi da seama ca e cineva la ea in casa, eroina nu fuge afara ca sa ceara ajutor, ci urca scarile si se baricadeaza in baie. Desigur, criminalul are un topor sau un alt obiect cu care poate sparge usa.

86. Daca aude un zgomot ciudat in curte, orice femeie iese afara in mijlocul nopţii, singura si neinarmata ca sa vada despre ce e vorba.

87. Daca exista un personaj laudaros, vorbareţ, mofturos etc. cu siguranţa ca va muri primul.

88. Daca in film apare un cuplu de indragostiţi, unul din ei cu siguranţa va fi omorat, va fi infectat cu un virus mortal sau va fi posedat, in funcţie de subiect.

89. Cel puţin o femeie se va intalni cu criminalul cand se pregateste de dus sau este dezbracata din cine stie ce alt motiv.

90. Criminalii psihopaţi nu folosesc niciodata arme de foc. Ei prefera toporul, drujba sau cuţitul.

91. Asteroizii calatoresc prin spatiu facand un sunet infundat de motor.

92. In general asteroizii sunt blocati pe orbita lor in spatiu, iar daca se intampla ca orbita sa fie parasita, ei se vor prabusi cu siguranta pe Pamant in decurs de cateva ore sau zile.

93. Evacuarile statelor americane asupra carora ar putea cadea asteroizii ar trebui facute aplicandu-se legea militara, cu toate acestea multe se fac cu mult calm si foarte bine organizat.

94. Razele laser sunt foarte vizibile in spatiu si trei avioane purtand arme cu laser pot distruge un asteroid de dimensiuni mari tragand in el in acelasi timp.

95. Asteroizii patrund in atmosfera Pamantului si, surprinzator, petrec in ea cateva minute pana la contactul cu solul.

96. Aterizand in ocean, asteroizii nu vor provoca pagube prea mari, indiferent de dimensiunea acestora.

97. Asteroizii sunt descoperiti de catre astronomi amatori sau astronomi iesiti la pensie care urmaresc bolta cereasca printr-un mic telescop personal, iar adevaratelor centre de urmarire a spatiului le trebuie ore intregi pana sa-l localizeze, cu toata aparatura sofisticata de care dispun.

98. Focurile trase in filmele western care nu-si ating tinta vor ricosa cu zgomot.

99. In filmele western, daca este prezent un butoi in cadru, acesta va fi strapuns de un glont si apa va tasni din el.

100. Intr-un duel cu pistoale in mijlocul strazii, cel putin unul din personaje este nimerit din primul foc.

+101. In orice film la un moment dat se face invitatie la o cafea sau referire despre aceasta .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu