28 iun. 2011

Dupa Radio BBC, DW isi inceteaza activitatea in limba romana

Radio Deutsche Welle a renunţat la licenţa audiovizuală pe care o deţinea în Bucureşti şi va înceta să emită în limba română pe 1 iulie, a declarat pentru MEDIAFAX Horaţiu Pepine, care a fost corespondent permanent la Bucureşti al postului de radio.

În mod concret, solicitarea societăţii H.Pepine Media SRL de cedare a licenţei pentru radio Deutsche Welle, care emite pe 88,5 FM, către Patriarhia Română şi schimbarea denumirii Deutsche Welle în Radio Trinitas a fost aprobată în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). H.Pepine Media SRL deţinea licenţa din Bucureşti a Deutsche Welle din anul 2004.

Contactat de MEDIAFAX, Horaţiu Pepine a declarat că decizia închiderii serviciului în limba română al postului de radio Deutsche Welle a fost luată în luna ianuarie. "Nu s-a întâmplat dintr-o dată. Radio Deutsche Welle urma să iasă din România încetul cu încetul. S-a observat că nu mai este nevoie de existenţa posturilor de radio străine în limba română. Se încheie un ciclu istoric", a spus Horaţiu Pepine. El a făcut referire şi la faptul că BBC World Service a renunţat la serviciul în limba română.

Totodată, Horaţiu Pepine a spus că emisia postului de radio Deutsche Welle Bucureşti va înceta la 1 iulie.

Pacat de acest post, eram printre putine posturi radio la care era difuzata muzica de calitate.


Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu