27 apr. 2012

Antenele ies si de pe Focus Sat, platforma de satelit a U.P.C.

Focu Sat, serviciul DTH al UPC, a emis astazi un comunicat prin care anunta ca Antena Group a retras dreptul de retransmisie pentru posturile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle si GSP TV. Astfel ca joi, 3 mai 2012, posturile Intact vor iesi din grila dupa ce primesc acordul de modificare a grilei de programe de catre CNA.

Comunicatul Focus Sat: 

 "Incepând de astazi, Antena TV Group a retras operatorului Focus Sat dreptul de retransmisie a canalelor Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle si GSP TV, desi Focus Sat considera ca actualul contract de distributie semnat intre cele doua parti este in vigoare. Decizia Antena TV Group intra in vigoare incepând cu data de 27.04.2012, in pofida clauzelor stipulate de acest contract, agreat de ambele companii. La inceputul lunii aprilie, Focus Sat a primit o solicitare scrisa din partea Antena TV Group, prin care operatorului i se cerea un tarif de opt ori mai mare pentru continuarea retransmiterii celor 5 posturi TV. Gasim nejustificata aceasta solicitare, care, odata acceptata, ar
afecta pretul abonamentelor noastre si ar avea astfel impact direct asupra celor peste 283.000 de clienti Focus Sat. .

 Ne dorim ca abonatii nostri sa nu fie privati de vizionarea canalelor incluse in abonament, prin urmare am demarat negocieri cu oficialii Antena TV Group, pentru a ajunge la un acord. In ciuda eforturilor depuse pâna acum, Antena TV Group nu a dorit sa renunte la solicitarea initiala si a refuzat orice propunere venita din partea Focus Sat. Situatia este una de neinteles, cu atât mai mult cu cât posturile TV vizate cât si altele apartinând Antena TV Group au fost declarate de proprietarul lor libere la retransmisie, fara conditionari tehnice sau financiare pe teritoriul României. Pentru a respecta legislatia in vigoare, Focus Sat s-a vazut nevoit sa solicite Consiliului National al Audiovizualului modificarea grilei de programe (acceptarea noii grile, fara cele 5 canale).

In asteptarea aprobarii oficiale din partea acestei autoritati, clientii Focus Sat vor beneficia in continuare de posturile TV mentionate mai sus. Consideram ca abonatii Focus Sat nu trebuie sa fie afectati de decizia Antena TV Group si dorim ca ei sa se bucure de grila de pâna acum, in totalitatea ei. De aceea, ii asiguram ca Focus Sat a depus toate eforturile si continua sa faca toate demersurile necesare pentru a ajunge la un acord cu Antena TV Group. Avem in continuare incredere ca oficialii Antena TV Group vor fi dispusi sa colaboreze in vederea gasirii unei solutii."

Sursa foto: exclusivnews.ro

3 comentarii:

  1. Bine ca or sa iese antenele se face loc in grila pentru tv paprika,mtv hits,motors tv,acasa gold,nasul tv

    RăspundețiȘtergere
  2. Din 30 mai tv 1000 se inchide si va fi inlocuit de viasat film si va fi disponibil pe toate dthurile

    RăspundețiȘtergere
  3. Din 30 mai tv 1000 isi va inceta emisia si va fi inlocuit de viasat film

    RăspundețiȘtergere