23 nov. 2012

RCS&RDS elimina programele Discovery de la 1 decembrie


In aceasta dimineata, RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Totodata, RCS&RDS va elimina incepand cu 1 decembrie 2012 programele Discovery (Science,TLC, I.D., Animal Planet, Discovery Channel) de pe toate platformele retelei, nemaidorind sa prelungeasca contractul de difuzare care expira la 30 noiembrie. Un motiv oficial nu exista pentru aceasta decizie; neoficial este pentru eliminarea concurentei avand in vedere lansarile posturilor proprii DigiLife si DigiWorld cat si Digi Animal World (care se va lansa pe 1 decembrie si va inlocui Animal Planet).

Oficialii Discovery au declarat pentru Mediafax ca nu s-a cerut cresterea tarifelor pentru distributia canalelor din grup; in aceste conditii, operatorul a facut deja schimbari in grila sa de programe din Romania, eliminand Discovery World din toate pachetele sale, precum si TLC şi Animal Planet din unele dintre pachete, fara sa anunte distribuitorul cat si abonatii de pe platformele RCS.

Istoria se repeta, de data aceasta cu programele documentare. Pe parcursul anului 2012, au disparut din grilele de programe RCS, canalele cu stiri DW, Bloomberg si Euronews in detrimentul posturilor proprii DigiNews. In trecut RCS&RDS a scos din grilele de programe pachetul MTV (MTV HITS, MTV2 -devenit MTV ROCKS-, MTV BASE VIVA, VH1 Classic) sub pretextul ca acele canale nu aveau audienta. Scopul era doar ca se elimine concurenta pe nisa de muzica pentru ca RCS sa-si mareasca audientele posturilor proprii de muzica (UTV, UTV HD, 1MUSIC RO, 1MUSIC HU).

Deasemenea RCS refuza sa introduca TCM 24 si MGM pentru a fi cat mai mica concurenta fata de canalul de filme al companiei, Digi Film.

 CNA si ACC se prefac ca nu vad, pretextand ca este o piata libera, neputand sa i-a o hotarare atata timp cat se respecta legislatia. La fel si Consiliul Concurentei care trece cu vederea monopolul creat de compania de cablu RCS&RDS in multe zone din tara si Bucuresti.

Sursa foto: evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu