4 mar. 2016

MTV Romania iese din grilele RCS-RDS din 8 martie

Update: Semnalul MTV a fost intrerupt pe 8 martie, ora 00:00 si a fost inlocuit cu M4 Sport, canal de televiziune maghiar (bataie de joc la adresa abonatilor)

Televiziunea MTV Romania va fi eliminata din grilele de programe RCS-RDS din data de 8 martie 2016, motivul fiind neintelegerea la pret cu furnizorul PRO TV SA. Neoficial, eliminarea va insemna inchiderea statiei locale MTV in scurt timp prin renuntarea la licenta.

MTV Romania ramasese singura televiziune din Europa care avea continut preponderent in muzica si emisiuni tematice exclusiviste. Este a doua oara cand in grila RCS-RDS nu va exista niciun post MTV; prima data fiind in 2000 cand aparuse MCM Romania. Din pacate RCS-RDS se incapataneaza sa nu introduca pachetul MTV International (MTV Hits, MTV Rock, MTV Dance si MTV Live HD) pentru a nu avea concurenta fata de posturile muzicale ale retelei (UTV, 1Music, HIT Music, Hora) si mint clientii ca nu exista cerere pentru acele canale.

2 comentarii:

  1. Aşa este, e a doua oară când RCS nu va mai avea un canal MTV. Îmi aduc aminte că pe pliantele din iulie 2002 (înfiinţarea pachetului extra), erau trecute doar patru canale muzicale: Atomic., MCM, Mezzo şi VH 1.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pachetul extra a aparut la scurt timp dupa aparitia MTV Romania in 2002, fiind creat special pentru a se putea adauga canalele Discovery, MTV-urile tematice si alte cateva straine. A fost prima si ultima data cand RCS a fost cea mai buna companie de cablu in privinta continutului grilei de programe (vreme de 2 ani, dupa care UPC si Canal S Constanta au contracarat lasand RCS in urma).

      Ștergere