14 dec. 2010

'Concertul' nominalizat la Globurile de Aur

"Concertul", de Radu Mihăileanu, este nominalizat la categoria "cel mai bun film străin", la cea de-a 68-a ediţie a Globurilor de Aur,ceea ce reprezinta o premiera pentrui industria filmului romanesc.Gala premiilor Globul de Aur va avea loc pe 16 ianuarie, la Los Angeles.

Alături de "Concertul", la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin sunt nominalizate "Biutiful", de Alejandro González Iñárritu, "The Edge", de Alexey Uchitel, "I am love", de Luca Guadagnino, şi "In a better world", de Susanne Bier.

Comedia dramatică "Concertul/ Le concert", de Radu Mihăileanu, care a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei. Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

Pe 24 decembrie, ora 21:00 va fi difuzat in premiera la tv,pe HBO. Consider ca acest film românesc este cel bun realizat de după '89, urmat de "Filantropica", "Restul e tacere", "Nunta mută" si "432".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu