16 dec. 2010

Mark Zuckerberg, omul anului 2010


Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook, a fost desemnat "Omul anului 2010" de revista Time, au anunţat directorii acestei publicaţii americane.

Mark Zuckerberg, cel care a creat reţeaua de socializare Facebook în camera sa din campusul Universităţii Harvard, este, în prezent, unul dintre cei mai tineri miliardari din lume. Recent, el a ales să îşi doneze o mare parte din avere unor fundaţii de caritate.

Facebook a devenit de curând a treia cea mai mare companie de internet din Statele Unite, ceea ce scoate în evidenţă interesul în creştere al investitorilor pentru site-urile de socializare. Reţeaua de socializare are peste 500 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

Printre ceilalţi finalişti ai premiului anual decernat pe baza voturilor cititorilor revistei Time, ce trebuie validat apoi de editorii publicaţiei, s-au aflat Julian Assange - fondatorul site-ului WikiLeaks şi cântăreaţa americană Lady Gaga.

Julian Assange, în prezent arestat la Londra, a ocupat poziţia a treia în acest top, după asociaţia americană conservatoare Tea Party.

În 2009, titlul de "Omul anului" acordat de revista Time a revenit preşedintelui băncii centrale americane Ben Bernanke.

Anul acesta, Zuckerberg s-a situat pe primul loc în topul celor mai influente 100 de personalităţi din lume, realizat de revista Vanity Fair, devansându-l pe Steve Jobs, liderul Apple, care este pe locul al doilea, şi pe Serghei Brin, Larry Page şi Eric Schmidt, trioul de la Google, aflat pe locul al treilea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu