31 iul. 2011

Studii interesante: despre retele sociale si Internet Explorer

O societatea de cercetare din Vancouver, Aptiquant, a măsurat nivelul IQ la peste 100.000 de utilizatori ai diferitelor browser web, potrivit Businessinsider, iar rezultatele obţinute arată că nivelul IQ în rândul utilizatorilor Chrome, Firefox, Safari nu diferă foarte mult.

În schimb, utilizatorii browserului Opera au fost consideraţi ca fiind cei mai inteligenţi. Utilizatorii de Internet Explorer ar avea, portrivit studiului, un nivel de inteligenţă cu mult sub medie.

Expunerea repetată la reţelele de socializare duce la o criză de identitate a utilizatorilor, care vor atenţie precum un copil, scrie dailymail.co.uk.

Baroness Greenfield, profesor de farmacologie la Universitatea Oxford, crede că prieteniile pe internet, la fel ca jocurile pe calculator, ar putea dăuna creierului. Acest lucru poate duce la un nivel scăzut de concentrare, o nevoie de satisfacţie imediată şi poate afecta aptitudinile non-verbale, cum ar fi menţinerea contactului vizual în timpul unei conversaţii.

Specialistul afirmă că aceste persoane se comportă ca şi cum ar avea o criză de identitate. După părerea sa, unii utilizatori ai Facebook simt nevoia să devină mini celebrităţi care sunt privite şi admirate zilnic de alte persoane.Aceste persoane fac lucruri "demne de Facebook" pentru că singurul mod prin care se pot defini este acela de a fi cunoscuţi de alţi oameni.

Sursa: Mediafax

Un comentariu: